
Składniki
250 gramów
2 łyżeczki
40 gramów
80 gramów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.
Krok 2
Uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni
Krok 3
Posmaruj kromki pieczywa, które będą na dole burgera kremem orzechowym, a te których użyjesz na górze - majonezem Hellmann‘s.
Krok 4
Pokrój ogórki i złóż burgera.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burger z kremem orzechowym
Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.