Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka i podsmażamy.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do kurczaka, tak samo przepuszczony przez praskę czosnek.

Krok 3

Kurki myjemy, cukinię kroimy w plasterki. Dorzucamy do reszty.

Krok 4

Fix Knorr przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy wlewamy do kurczaka, warzyw i kurek. Dodajemy makaron, posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy. Przekładamy na talerze. Przed podaniem możemy oprószyć startym twardym serem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej