
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
2 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr połącz z wodą, jajkiem i żółtkiem. Odstaw ciasto na 10 minut.

Krok 2
Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Następnie oprósz przyprawami i mąką.

Krok 3
Mięso obtaczaj w cieście ziemniaczanym i smaż na średnio rozgrzanym oleju.

Krok 4
Gdy mięso będzie już złociste i chrupiące odsącz je na ręczniku papierowym.

Krok 5
Pokrój na grube paski wraz z panierką i podawaj ze świeżymi sałatami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w cieście ziemniaczanym
Panierka z mąki, jajka i bułki tartej jest tak popularna, że może się czasem znudzić. Szukając dla niej alternatywny, warto poznać przepis na kurczaka w cieście ziemniaczanym. To bardzo prosty a zarazem zaskakujący sposób panierowania mięsa. By zrobić ziemniaczane ciasto wystarczy opakowanie Fix chrupiące placki ziemniaczane Knorr. Kurczak panierowany w kruchym cieście ziemniaczanym smakuje wybornie. Dodatkowo, znając te metodę panierowania. łatwo odmienisz swoje kotlety schabowe czy panierowane rolady np. devoly’e. Jeśli usmażoną w ten sposób pierś kurczaka pokroisz w cienkie paski, będzie idealną przekąską do maczania w zimnych sosach, np. tysiąca wysp czy w paprykowej salsie. Kurczaka w cieście ziemniaczanym serwuj z bukietem świeżych sałat, koniecznie, gdy jest jeszcze ciepły, bo wówczas będzie najbardziej chrupiący. Nadmiar tłuszczu ze smażenia odsącz na papierowym ręczniku. Smacznego!