Stroganoff z kurczaka inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff z kurczaka inaczej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

247 osób wydrukowało

Pobierz pdf

265 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

50 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój pod skosem w plastry i obsmaż z obu stron na patelni.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w krążki, a cebulę w piórka.

Krok 3

W niedużym garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pieczarki oraz paprykę.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną. Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień, włóż obsmażone kawałki kurczaka i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dopraw danie musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej