Stroganoff z kurczaka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff z kurczaka z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

79

heart
285 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

767 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1620 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

50 mililitrów

10 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paski. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, po czym zdejmij je z patelni, a następnie przesmaż cebulę, pieczarki oraz paprykę.

Krok 3

Z powrotem włóż na patelnię mięso i wymieszaj z warzywami.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowy Stroganoff dopraw musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Barbara Chmielewski

    Barbara Chmielewski , 15.05.2020

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • neti O.

    neti O. , 12.10.2019

    Wprawdzie po lekkiej modyfikacji, ale wyszło pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Stroganoff wieprzowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej