Dietetyczny pulpet z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczny pulpet z kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka oddziel od kości i pozbądź się skóry, następnie zmiel mięso.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

Krok 4

Z masy mięsnej ulep pulpeciki. Pulpety gotuj na rosole, na małym ogniu przez około 15-20 minut.

Krok 5

Po ugotowaniu pulpetów wyjmij je, a do wywaru dorzuć pokrojone w kostkę warzywa: marchew, seler oraz pietruszkę. Gotuj je do momentu, w którym staną się całkiem miękkie.

Krok 6

Zagęść całość Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Pulpety dobrze komponują się smakowo z ziemniakami lub ryżem, polanymi sosem.

Krok 3

W garnku zagotuj 1,5 lt wody i rozprowadź w niej kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczny pulpet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej