Rolada szpinakowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada szpinakowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
926 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

357 osób wydrukowało

Pobierz pdf

398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

500 mililitrów

4 sztuki

20 dekagramów

10 sztuk

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski wlej mleko, dodaj jaja, olej, szczyptę soli, pieprzu oraz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Rolada szpinakowa - Krok 1

Krok 2

Na końcu stopniowo dodawaj mąkę i cały czas mieszaj. Ciasto zabarw na zielono szpinakiem i całość zmiksuj za pomocą blendera.

Rolada szpinakowa - Krok 2

Krok 3

Smaż zielone naleśniki. Gotowe placki dzieci mogą smarować serkiem i kłaść na nie szynkę.

Rolada szpinakowa - Krok 3

Krok 4

Zwiń naleśniki przy użyciu folii spożywczej i odstaw do lodówki na 1 godzinę, aby ruloniki dobrze się skleiły.

Rolada szpinakowa - Krok 4

Krok 5

Następnie krój rulony w plastry, z których każdy, razem z dzieckiem, przekłuwaj wykałaczką. W środku powinny powstać ślimaczki z serka i szynki.

Rolada szpinakowa - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

5

Opinie o przepisie

  • yza74

    yza74 , 25.03.2022

    Zamiast szynki można dodać plastry łososia wędzonego. Idealnie komponują się z serkiem chrzanowym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anna zbirska

    anna zbirska , 09.04.2017

    smaczne i zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 21.02.2017

    Dobre tylko następnym razem zamiast twarożku dam serek almette z chrzanem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 20.02.2017

    Robiłam i wyszło dobre ,ale nastepnym razem zamiast twarożku naturalnego dam serek almette z chrzanem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Imanska-koziel

    Asia Imanska-koziel , 29.06.2016

    Bardzo dobre☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rolada szpinakowaRolada szpinakowa

Przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski wlej mleko, dodaj jaja, olej, szczyptę soli, pieprzu oraz przyprawę w mini kostkach Knorr.