
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
0.2 szklanki
30 mililitrów
1 szczypta
30 mililitrów
nadzienie:
5 plastrów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
panierka:
2 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto mieszając w naczyniu: mleko, jajka, mąkę, wodę, oraz olej i odrobinę soli. Zmiksuj całość do momentu uzyskania ciasta o jednolitej, gładkiej konsystencji. Smaż naleśniki.

Krok 2
Łososia pokrój w paski, cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj łososia, a następnie szpinak. Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz pieprzem cayenne. Gotuj do momentu odparowania płynu. Pod koniec dodaj bułkę tartą i wymieszaj.

Krok 3
Gotowy farsz nałóż na każdy z naleśników, następnie składaj tak, aby powstały krokiety i panieruj w kolejności: mąka, jajko, tarta bułka.

Krok 4
Naleśniki smaż na rozgrzanym oleju do momentu uzyskania złocistego koloru. Podawaj z sałatą i czosnkowym dipem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety ze szpinakiem i łososiem
Krokiety ze szpinakiem i łososiem to nieco odmieniona wersja klasycznego przepisu na tę potrawę. Sprawdzi się zarówno jako danie główne, jak i ciepła przekąska. Na początek przygotuj ciasto, łącząc składniki do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj trochę gazowanej wody mineralnej, dzięki czemu będzie bardziej pulchne. Bardzo ważnym elementem proponowanej potrawy jest ryba – zdecyduj się na łososia, który idealnie komponuje się ze szpinakiem. Równie dobrze sprawdzi się jednak halibut lub makrela. Rybę pokrój w paski, a cebulę w kostkę. Podsmaż je razem ze szpinakiem na rozgrzanym tłuszczu i dopraw. Najlepszy będzie czarny pieprz, pieprz cayenne oraz gałka muszkatołowa. Jeżeli chcesz, dodaj także nieco posiekanego drobno czosnku. Kiedy poszczególne elementy dania (ciasto i farsz) będą już gotowe, zacznij zawijać krokiety. Na jednego naleśnika nałóż niewielką ilość nadzienia i zawiń w kopertę lub rulonik. Panieruj i smaż do uzyskania złocistego koloru krokietów. Na koniec ozdób koperkiem oraz plastrem cytryny. Podawaj z dowolnie skomponowaną przez Ciebie sałatką i sosem. Najlepiej sprawdzi się czosnkowy, ogórkowy lub koperkowy.