Niemiecka sałatka ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niemiecka sałatka ziemniaczana

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

5 łyżek

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Obrać. Pokroić w plastry gdy całkiem wystygną.

Krok 2

Przygotować sos: cebulę poszatkować i dodać do 200 ml gotującego się bulionu. Zdjąć z ognia. Dodać ocet, musztardę, cukier, sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Przygotowanym sosem polać ziemniaki. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Krok 4

Do tak przygotowanych ziemniaków dobrze pasują smażone lub grillowane kiełbaski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej