
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo. Pory kroimy w plasterki, solimy, odstawiamy na 15 min.
Krok 2
W międzyczasie kroimy w kostkę jajka i jabłko.
Krok 3
Odciskamy sok z pora dodajemy kukurydzę, jabłko, jajka, majonez, musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's do kanapek
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej