Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

80 gramów

50 gramów

1 pęczek

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy do zarumienienia.

Krok 2

Dodajemy passatę pomidorową i chwilę smażymy. Całość zalewamy słodką śmietaną 30% oraz bulionem. Dodajemy przyprawy i surowy makaron.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem około 15 minut. W między czasie możemy podlać makaron odrobiną wody. Na koniec dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę dusimy i na koniec całość posypujemy tartym parmezanem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej