Makaron tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
80 gramów
50 gramów
1 pęczek
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy do zarumienienia.
Krok 2
Dodajemy passatę pomidorową i chwilę smażymy. Całość zalewamy słodką śmietaną 30% oraz bulionem. Dodajemy przyprawy i surowy makaron.
Krok 3
Dusimy pod przykryciem około 15 minut. W między czasie możemy podlać makaron odrobiną wody. Na koniec dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę dusimy i na koniec całość posypujemy tartym parmezanem. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej