Frytki z batatów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z batatów

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty obrać i pokroić w słupki.

Krok 2

Posypać przyprawami, skropić oliwą i wymieszać.

Krok 3

Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 35 minut w 180 stopniach.

Krok 4

Upieczone frytki posypać startym serem. Podawać z wegańskim majonezem.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z batatów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z batatów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z batatów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z batatów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z batatów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z batatów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z batatów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z batatów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej