Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką
średnie
0 osób zapisało

Składniki
500 gramów
300 mililitrów
25 gramów
2 łyżki
2 łyżeczki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
200 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Przykrywamy, odstawiamy na 1,5-2g do wyrośnięcia.
Krok 2
Wyrośnięte ciasto rozwalkowujemy na prostokąt o grubości około 0,5cm. Rozsmarowujemy pesto, rozsypujemy tarty ser oraz pokrojone w półplasterki parowki. Zwijamy w ciasną roladę. Kroimy na plastry około 3-4cm.
Krok 3
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można z góry obsypać dodatkowo serem. Odstawiamy na 10-15 minut.
Krok 4
Pieczemy 20-25 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (termoobieg).
Krok 5
Podajemy z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Ja dodałam do nich lekką sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej