Wegańska sałatka z batatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska sałatka z batatem

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Batata pieczemy przekrojonego na pół ok. 45min. Brokuła ugotowałam w osolonej wodzie gotuję 5 min od zagotowania wody.

Krok 2

Pomidory pokroiłam w paseczki, następnie obrałam i pokroiłam batata, brokuł i dorzuciłam kapary oraz majonez. Wszystko wymieszałam i przerzuciłam do szklaneczek.

Krok 3

Całość posypałam uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika. Co ciekawe oprócz posolenia wody do brokuła nie użyłam kompletnie żadnych przypraw. Chyba kapary i pomidor zrobiły to za mnie.

Krok 4

Szklaneczki to tez ładny efektowny sposób podania zupełnie inny niż miska i kazdy ma już gotową porcję.

Marta Stańczak

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska sałatka z batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska sałatka z batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska sałatka z batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska sałatka z batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska sałatka z batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska sałatka z batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska sałatka z batatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska sałatka z batatem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej