Sałatka z batatami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z batatami i fetą

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

12

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

5 łyżek

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty obrać i pokroić w słupki. Skropić 2 łyżkami oliwy, posolić i piec w 180 stopniach przez 40min.

Krok 2

Na 2 talerze wyłożyć szpinak, pokrojoną fetę i upieczone bataty.

Krok 3

Całość posypać pestkami.

Krok 4

Sos Sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami oliwy i polać nim sałatki.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z jarmużem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej