
Składniki
20 dekagramów
1 opakowanie
30 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj dokładnie i włóż do osolonego wrzątku. Gotuj je do momentu, kiedy będą miękkie (około 8 minut), po czym ostudź.

Krok 2
Umyj roszponkę, oczyść rzodkiewki i pokrój je w plastry. Następnie umyj paprykę, oczyść ją z pestek i pokrój w paski. Umyj także pomidory i pokrój je na kawałki. Zwiń plastry szynki w ruloniki.

Krok 3
Wymieszaj Sos sałatkowy grecki Knorr z wodą i olejem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 4
Następnie włóż wszystkie składniki sałatki do salaterki, polej je sosem i wymieszaj. Całość dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z rzodkiewki
Do przygotowania prostej, uniwersalnej sałatki potrzebujesz jedynie kilku warzyw i sprawdzonego przepisu. Delikatne liście roszponki połącz z chrupiącą rzodkiewką i papryką, a całość wzbogać dodatkiem szynki. Wykorzystaj także młode ziemniaki – dokładnie je umyj, a następnie ugotuj do miękkości. Gdy przestygną, pokrój je na mniejsze kawałki. Posiekaj również pozostałe warzywa: rzodkiewkę, pomidory oraz paprykę, z której należy wcześniej usunąć gniazda nasienne. Umieść je w salaterce razem z opłukaną roszponką oraz zwiniętymi w ruloniki plastrami szynki. Zamiast roszponki możesz wykorzystać dowolny gotowy miks sałat. Smak sałatki najlepiej podkreśla odpowiednio przyrządzony dressing – przygotuj go z oliwy z oliwek połączonej z błyskawicznym greckim sosem sałatkowym w proszku. Zawartość salaterki zalej dressingiem i dokładnie wymieszaj. Gotową sałatkę przed podaniem posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika lub dyni. Zapisz nasz przepis na roszponkę z rzodkiewką i wypróbuj go przy najbliższej okazji.