Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

8 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Rybę pozbaw ości i skóry, podziel mięso na mniejsze kawałeczki.

Krok 3

Warzywa i jajka pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Do warzyw i jajek dodaj podzieloną na kawałki rybę, posiekaną natkę pietruszki, majonez i przyprawy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej