
Składniki
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
400 gramów
1 łyżka
80 gramów
4 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule, czosnek i chili drobno posiekaj - podziel składniki na dwie równe części. Pomidory koktajlowe przetnij na pół, ser zetrzyj na tarce.

Krok 2
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż jedną część cebuli, chili i czosnku. Gdy składniki zaczną delikatnie zmieniać kolor, dodaj kasze, 300ml wody i fix "Zapiekanka po włosku Knorr". Kaszotto gotuj pod przykryciem około 15 minut aż zupełnie zmięknie.

Krok 3
Do gorącej jeszcze kaszy dodaj szpinak i pomidory. Śmietanę, jajko i mąkę wymieszaj oddzielnie, a następnie połącz z kaszotto.

Krok 4
W drugim garnku na kolejnej porcji oleju ponownie zeszklij pozostałą cebule, chili i czosnek, dodaj mięso i smaż aż zrobi się suche. Dodaj wtedy pomidory z puszki i zioła prowansalskie. Całość gotuj 10 minut.

Krok 5
Na dno naczynia żaroodpornego nałóż mięso z pomidorami oraz kaszotto. Całość posyp serem i piecz w piekarniku nagrzanym do 190*C przez 20 minut.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej