Składniki
10 sztuk
3 sztuki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr, przyprawy, drobno posiekany czosnek, ostrą papryczkę oraz natkę kolendry. Całość zalej oliwą i dokładnie wymieszaj. Mięso odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2
Pokrój kolorowe papryki i cebulkę, podsmaż na patelni. Gotowe warzywa przełóż do miski.

Krok 3
Na patelni podsmaż mięso i dodaj zalewę z marynowanych papryczek. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w cieniutkie paseczki marynowane papryczki. Gotowe mięso dodaj do warzyw, dodaj starty żółty ser oraz pokruszone mini kostki Knorr. Całość wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quesadillas - VIDEO
W Meksyku quesadillas jada się na śniadanie lub jako przekąskę, która sprzedawana jest często na tamtejszych ulicach. Dlatego placki tortilli nadziewane kawałkami kurczaka w towarzystwie ostrej papryki (jalapeno) i żółtego sera świetnie sprawdzają się na przyjęciach i imprezach, na których jest szwedzki stół. To także propozycja na lunch w pracy albo kolację. W zależności od upodobań mięso z kurczaka można zastąpić wołowiną, a w wersji wegetariańskiej smażonym tofu lub ulubionymi warzywami. Smak tego dodatku podkreśli specjalna marynata z czosnkiem i ostrą papryką (również tofu może być marynowane przed smażeniem). Dla tych, którzy nie lubią pikantnych dań, dobrą radą jest dodanie mniejszej ilości papryczek jalapeno i przypraw, ale za to odrobinę więcej sera, najlepiej dość tłustego, który łatwo się rozpuści. Smak złagodzi też podanie do quesadillas kwaśnej śmietany. Do tortilli z nadzieniem pasować będzie również salsa z pomidorów, guacamole (meksykański sos na bazie awokado) lub po prostu majonez czy ketchup. Masz ochotę na coś z repertuaru kuchni meksykańskiej? Sprawdź nasz przepis i przygotuj smaczną przekąskę!