
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
3 opakowania
3 łyżki
1 opakowanie
410 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstawiamy garnek z osolona wodą na gaz. Następnie, gdy woda wrze wrzucamy 3 torebki ryżu i gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Krok 2
Porcje mięsa koimy na kostkę (ok. 2cm) posypujemy mieszanką soli i pieprzu, odstawiamy na 15 min. w chłodne miejsce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron.
Krok 3
Oddzielamy owoce od zalew (zalewy wlewamy do miski). Ananasa lub brzoskwinie kroimy w kostkę (ok. 2 cm). Do miski z zalewami owocowymi dodajemy 3 łyżki mąki i kostkę Rosół z kury Knorr, dobrze mieszamy, aby nie pozostawić grudek. Wlewamy na patelnię. Dodajemy kukurydzę, owoce, paprykę słodką oraz curry i pieprz cayenne (ilość do smaku). Dusimy ok. 10 minut, aż utworzy się gęsty sos.
Krok 4
Nakładamy na talerz i... Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej