Kremowy a la stroganoff z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy a la stroganoff z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
625 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

318 osób wydrukowało

Pobierz pdf

506 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.

Krok 2

Mięso oraz cebulę pokrój w cienkie paski, pieczarki w cząstki. Wszystko przesmaż na rozgrzanej patelni a następnie wlej przygotowany Fix i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć nieco smak sosu, dodaj łyżkę musztardy sarepskiej i odrobinę czarnego pieprzu.

2

Opinie o przepisie

  • Małgorzata

    Małgorzata , 04.06.2020

    Bardzo smaczne i bardzo proste danie w wykonaniu i do tego błyskawicznie zrobione

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filmiki z cudownych miejsc na świecie

    Filmiki z cudownych miejsc na świecie , 09.10.2016

    Serdecznie zapraszam na stronę miłośników podróży! :) Niesamowite filmiki z każdego zakątka świata oraz ciekawostki o świecie,lajkujemy (y) (y)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowy a la stroganoff z ryżemKremowy a la stroganoff z ryżem

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.