Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
200 gramów
500 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z indyka wyjmij z tacki i przełóż do pojemnika w którym łatwo będzie można wymieszać mięso z ryżem i jajkiem. Dodaj przyprawy 3 szczypty bazylii, sól i pieprz do smaku
Krok 2
Ugotowany ryż, ocedź i dodaj do mięsa mielonego wymieszaj całość z surowym jajkiem. Uformuj kuleczki. Upiecz je na patelni na oleju odłóż do miski.
Krok 3
Sos dodaj do letniej wody około 600 ml ciągle mieszając czekaj aż się zagotuje lekko następnie dodaj z 3 łyżeczki przecieru pomidorowego. Jeśli sos już się ugotuje połącz go z klopsikami, dodaj go do nich.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej