
Składniki
1.5 sztuki
1 opakowanie
5 szklanek
0.5 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 kilogram
null
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i odstaw na 15 minut. Odlej sok.
Krok 2
Resztę warzyw zetrzyj na tarce, czosnek zmiażdż, a cebulę zmiel wraz z mięsem.
Krok 3
Mięso dopraw i wymieszaj z kapustą.
Krok 4
Dodaj żółtka oraz ryż i wszystko dokładnie wymieszaj. Dorzuć bułkę tartą oraz pianę z białek i ponownie wymieszaj.
Krok 5
Z podanych składników przygotuj sos, powinien być pikantny.
Krok 6
Z masy formuj kotleciki i podsmaż je z obu stron, po czym ułóż w sosie. Potrawę duś przez około 35 minut.
Krok 7
Przełóż delikatnie na talerze i polej sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej