Kurczę ze świeżą papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę ze świeżą papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

null

2 sztuki

1 pęczek

1 szklanka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, po czym odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Strąki umyj, wrzuć do piekarnika i upiecz.

Krok 3

Następnie usuń nasiona i pokrój.

Krok 4

Pomidory sparz, zdejmij skórkę , pokrój i wraz z papryką podduś na maśle.

Krok 5

Kurczaka pokrój na porcje, podsmaż na rozgrzanym smalcu i podlej rosłem Knorr.

Krok 6

Uduś na małym ogniu. Po uduszeniu połącz z papryką, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej