Rybna zapiekanka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna zapiekanka z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

306 osób wydrukowało

Pobierz pdf

364 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze śmietaną, jajkami i wodą.

Krok 2

Ugotowany ryż wysyp do naczynia żaroodpornego. Selera i cebulę pokrój w drobne kawałki.

Krok 3

Na ryżu ułóż filety, skrop je sokiem z cytryny. Posyp selerem i cebulą. Całość zalej przygotowanym sosem z jajek i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika i zapiekaj 35 minut. Udekoruj gałązkami koperku.

2

Opinie o przepisie

  • Waldek

    Waldek , 28.11.2024

    Co się stało z cebulami ?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej