Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

500 mililitrów

0.5 szklanki

5 łyżek

0.75 szklanki

15 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój w plastry, a następnie zrumień z obu stron na oliwie.

Krok 2

5 ząbków czosnku zmiażdź i natrzyj nimi bagietkę.

Krok 3

10 ząbków czosnku podduś na maśle*, aż staną się miękki. Podlej częścią mleka i zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 4

Z reszty mleka i mąki sporządź zawiesinę i dodaj do zupy.

Krok 5

Raz jeszcze zmiksuj, po czym dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem dodaj kilka kropek wina i posyp zieloną pietruszką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej