Chińska sałatka bankietowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska sałatka bankietowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

6 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Pora oraz ogórka pokrój na krążki, które następnie przepołów.

Krok 4

Fasolę oraz kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 5

Do miski wrzuć kapustę, pomidory, ogórka z porem i warzywa konserwowe. Nie mieszaj. Sałatka ma być warstwowa.

Krok 6

Fix Knorr zagotuj z szklanką wody, octem i cukrem. Odstaw do ostygnięcia. Sałatkę podawaj z sosem oddzielnie udekorowaną posiekanym szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej