
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 kilogram
225 mililitrów
4 sztuki
2 sztuki
450 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę pokrój na kawałki, pół ząbków czosnku i cebulę posiekaj. Wszystko włóż do garnka, zalej wodą, dodaj kostkę rosołową. Zagotuj.
Krok 2
Zbierz szumowiny i gotuj około 90 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 3
Pozostały czosnek oraz chili posiekaj. Zmiksuj z osączonymi pomidorami.
Krok 4
Gotową masę wlej do rondla z rozgrzanym olejem, gotuj na średnim ogniu około 10 minut.
Krok 5
Dodaj wywar, mieloną chili i kminek.
Krok 6
Z garnka wyjmij mięso i dodaj do sosu. Gotuj na średnim ogniu.
Krok 7
Ozdób posiekaną kolendrą, podawaj z ciepłymi tortillami i kawałkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej