Chile Verde z kolendrą i limonką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chile verde

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 kilogram

225 mililitrów

4 sztuki

2 sztuki

450 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój na kawałki, pół ząbków czosnku i cebulę posiekaj. Wszystko włóż do garnka, zalej wodą, dodaj kostkę rosołową. Zagotuj.

Krok 2

Zbierz szumowiny i gotuj około 90 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 3

Pozostały czosnek oraz chili posiekaj. Zmiksuj z osączonymi pomidorami.

Krok 4

Gotową masę wlej do rondla z rozgrzanym olejem, gotuj na średnim ogniu około 10 minut.

Krok 5

Dodaj wywar, mieloną chili i kminek.

Krok 6

Z garnka wyjmij mięso i dodaj do sosu. Gotuj na średnim ogniu.

Krok 7

Ozdób posiekaną kolendrą, podawaj z ciepłymi tortillami i kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kaszy kuskus
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej