
Składniki
500 gramów
30 gramów
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso myjemy przyprawiamy solą pieprzem i odstawiamy do schłodzenia na 15-20 min. w tym czasie wstawiamy włoszczyznę ziele i liść laurowy do wrzątku ok 2l wody. w oddzielnym garnku gotujemy różyczki brokuła do czasu aż będą miękkie.
Krok 2
Mięso obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor po obu stronach. Odlewamy wywar z włoszczyzny i rozpuszczamy w nim kostki. Dodajemy ugotowaną marchewkę oraz brokuła. Całość blendujemy.
Krok 3
Do sosu dodajemy obrane i umyte pieczarki pokrojone w plasterki oraz mięso. Dusimy co jakiś czas mieszając na małym ogniu około 30 -40 min do miękkości mięsa.
Krok 4
Na końcu dodajemy śmietanę oraz serek topiony który nada kremowego smaku i wyglądu naszemu daniu. Po wyłożeniu na talerz miskę posypujemy pokrojoną pietruszką lub koperkiem:)

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej