Schab pieczony z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony z żurawiną

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

50 gramów

1 łyżka

50 mililitrów

20 sztuk

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę: mieszamy 3 łyżeczki Przyprawy wieprzowiny Knorr oraz 1 łyżkę majeranku z 50 ml oleju. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy na noc do lodówki.

Krok 2

Gdy mięso przesiąknie marynatą rozcinamy jego wierzch wzdłuż na głębokość ok. 4 cm. Zagłębienie wypełniamy żurawiną i zasklepiamy wykałaczkami.

Krok 3

Przekładamy schab do rękawa do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni.

Krok 4

Podajemy na gorąco lub schłodzone jako wędlinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej