
Składniki
2 kilogramy
1 opakowanie
3 łyżki
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab bez kości umyj i osusz grubym ręcznikiem, natrzyj przyprawami z opakowania Fix Knorr.

Krok 2
Delikatnie roztop margarynę. Jabłka obierz, wykrój pestki i pokrój w cząstki.

Krok 3
Do rękawa do pieczenia włóż schab, wlej margarynę i dodaj jabłka. Wszystko szczelnie zamknij, wymieszaj i odstaw na około 1 godzinę.

Krok 4
Schab wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 1,5 godziny.

Krok 5
Po 90 minutach wyjmij schab i pokrój w plastry, ułóż na półmisku razem z upieczonymi jabłkami i polej sosem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab pieczony
Chcesz przyrządzić mięso, które będzie jednocześnie miękkie, aromatyczne i łatwe w przygotowaniu? Ten przepis pomoże ci przygotować właśnie takie danie. Schab pieczony w jabłkach może już niedługo stać się Twoim daniem popisowym. Jeśli nie wiesz, w czym tkwi sekret aromatycznego mięsa – oto on: zanim włożysz schab do piekarnika, natrzyj go przyprawami. Możesz dobrać takie, które lubisz najbardziej – połączyć na przykład majeranek z czubricą czy rozmaryn z czosnkiem. Później włóż mięso do worka do pieczenia i zalej margaryną wymieszaną z pokrojonymi jabłkami. Mięso zostawione w ten sposób na dwie, czy trzy godziny przesiąknie przyprawami, stanie się miękkie i soczyste oraz nabierze słodkawego posmaku od jabłek. Teraz wystarczy tylko schab upiec, podać na gorąco i obserwować błogie miny zachwyconych gości.