
Składniki
1 kilogram
200 gramów
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek pokrój w plastry, podsmaż na kilku łyżkach oleju z pomidorów, dodaj orzeszki i pokrojone również w plastry pomidory. Całość chwilę smaż, dodaj bazylię, łyżkę octu, łyżkę Sosu czosnkowego oraz pokrojoną w bardzo drobną kostkę bułkę. Całość dokładnie wymieszaj. Powstały farsz wystudź.

Krok 2
Schab oczyść z błon. W środku za pomocą noża z długim ostrzem zrób nacięcie. W nacięcie włóż farsz. Mięso dodatkowo skrop pozostałym octem i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.

Krok 3
Mięso przed pieczeniem obsmaż na patelni ze wszystkich stron, nałóż na powierzchnię pozostałe dwie łyżki sosu Hellmann's.

Krok 4
Mięso zalej bulionem z 500 ml wody i kostki rosołowej, piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 45 minut. W razie potrzeby dopiecz kolejne 10 minut w zależności od przekroju mięsa.


Dobra rada:
Do farszu można dodać również szpinak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej