Kotlety faszerowane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety faszerowane grzybami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

80 gramów

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w centymetrowej grubości plastry. Ostrym nożem z boku plastra zrób nacięcie tworząc kieszonkę.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 1

Krok 2

Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie i pokrój w plastry, cebule pokrój w kostkę, podsmaż na patelni, aż się zeszkli, dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż chwilę, dodaj suszone grzyby i pokrojoną w małe kawałki suszoną śliwkę. Wszystko razem smaż, aż zupełnie odparuje woda.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 2

Krok 3

Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem, następnie umieść w kieszonce kotletów.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 3

Krok 4

Mięso obsmaż na patelni z obu stron, zalej sosem pieczarkowym rozmieszanym w 300 mililitrach zimnej wody, doprowadź do wrzenia – wszystko razem gotuj jeszcze około 3 minut.

Kotlety faszerowane grzybami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety faszerowane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety faszerowane grzybamiKotlety faszerowane grzybami

Mięso umyj, pokrój w centymetrowej grubości plastry. Ostrym nożem z boku plastra zrób nacięcie tworząc kieszonkę.