
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grube paski, pieczarki w ósemki, a cebulę oraz paprykę w cienkie paski.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka, po czym zdejmij mięso z patelni.
Krok 3
Na tej samej patelni przesmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki oraz paprykę.
Krok 4
Mięso z powrotem przełóż na patelnię i smaż razem z warzywami.
Krok 5
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej