Grillowana pierś z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
715 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

298 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżeczki

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi oczyść i osusz, a następnie każdą z nich natnij nożem tak, aby powstała kieszeń.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Mięso natrzyj oliwą i oprósz przyprawą Knorr.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Mozzarellę pokrój na 4 plastry, a oliwki posiekaj.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Do każdej kieszeni włóż plaster sera oraz ¼ oliwek, a następnie każdą pierś zepnij wykałaczką.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 4

Krok 5

Napełnione piersi grilluj po 3-4 minuty z każdej strony.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 5

Krok 6

Usmażone mięso pokrój pod skosem i podawaj z sałatą.

Grillowana pierś z mozzarellą - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • bernadeta mrowiec-orczyk

    bernadeta mrowiec-orczyk , 17.07.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • aneta kisiel

    aneta kisiel , 16.07.2015

    super smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowana pierś z mozzarelląGrillowana pierś z mozzarellą

Grillowana pierś z mozzarellą to godny polecenia sposób na rodzinny obiad przy grillu, jednak równie dobrze sprawdzi się przyrządzona w domu. Ser mozzarella po stopieniu staje się kremowy – z odpowiednimi przyprawami wybornie uzupełni smak grillowanego mięsa. Gdy skomponujesz go z sałatką ze świeżych soczystych warzyw, otrzymasz apetyczne danie. Od czego zacząć przygotowania? Na początek przyrządź pierś z kurczaka – oczyść ją, osusz i natnij nożem tak, aby powstała w niej kieszonka. Mięso stanie się wyjątkowo aromatyczne, gdy natrzesz je oliwą i oprószysz mieszanką przypraw. Jak przygotować nadzienie? Mozzarellę pokrój na plastry, a oliwki (sprawdzą się oba rodzaje) posiekaj. Do mięsa włóż poszatkowane składniki, zepnij je wykałaczką i ułóż na ruszcie lub patelni grillowej. Pamiętaj, aby co jakiś czas je przewracać – unikniesz przypalenia. Oprócz wspomnianej na początku sałatki dobrym dodatkiem będą pieczone warzywa. Smak uwydatnisz, jeśli dodasz pikantny sos, np. salsę. Zasugeruj się tym przepisem i pamiętaj o nim podczas przygotowań do najbliższego grilla. Dobrej zabawy!