
Składniki
700 gramów
80 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.

Krok 2
Jak składniki się usmażą i będą miękkie przełóż je do miski i dodaj musztardę. Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Schab pokrój na mniejsze kawałki i każdy rozbij tłuczkiem na cienki plaster.

Krok 4
Nakładaj porcję farszu i zwijaj jak zrazy.

Krok 5
Gotowe zrazy obsmaż na patelni aby nabrały rumianego koloru.

Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody oraz śmietanką. Zalej sosem zrazy i duś aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj zasmażkę Knorr. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem
Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.