Apetyczne Quesadillas z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne Quesadillas z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa i poczekaj aż lekko się zarumienią. Następnie dodaj mielone mięso z indyka i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Podsmażaj na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 1

Krok 2

W między czasie papryki umyj, osusz i pokrój w cienkie paski lub kostkę. Dodaj warzywa do mięsa, podlej ½ szklanki wody i duś pod przykryciem do momentu, aż papryka zmięknie, a mięso ładnie się zarumieni.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 2

Krok 3

Do składników na patelni dodaj meksykańską mieszankę przypraw Adobo Knorr, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz nałóż na placki tortilli i oprósz startym serem – ilość według uznania.

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 4

Krok 5

Złóż placki tortilli na połówki i podsmażaj na patelni (najlepiej grillowej) z obu stron ok. 2-3 minut. Gotowe quesadillas z indyka pokrój w trójkąty i przełóż na talerze. Smacznego!

Apetyczne Quesadillas z indyka - Krok 5
pasibrzuch

Dobra rada:

Żeby mięso było bardziej soczyste, w trakcie smażenia możesz podlać je odrobiną rosołu lub przecieru pomidorowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne Quesadillas z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Apetyczne Quesadillas z indykaApetyczne Quesadillas z indyka

Apetyczne Quesadillas z indyka to danie typowe dla kuchni meksykańskiej. Apetyczne placki tortilli świetnie łączą się z farszem wykonanym z delikatnego mięsa z indyka oraz meksykańską przyprawą, która sprawia, że danie ma swój oryginalny smak. Masz szerokie pole do popisu, jeśli chodzi o dobór dodatków, a nawet składników samego dania. Spróbuj choć raz, a przekonasz się, że chętnie będziesz wracać do tego przepisu.

Dla kogo?

Apetyczne quesadillas z indyka to danie, które powinno przypaść do gustu miłośnikom kuchni meksykańskiej oraz osobom, dbającym o linię.

Na jaką okazję?

Quesadillas z dodatkiem indyczego mięsa to świetny pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny oraz przekąskę w ciągu dnia. Danie to możesz śmiało zaserwować również na przycięciu w gronie rodziny lub znajomych.

Czy wiesz, że?

Jeśli dodasz do potrawy więcej czosnku sprawisz, że zyska ona bardziej intensywny i ostry smak.

Dla urozmaicenia:

Apetyczne quesadillas podawaj razem z salsą i guacamole, by wzbogacić jego smak. Danie będzie też dobrze komponować się z różnego rodzaju dipami, np. meksykańskim czy czosnkowym.