Sałatka jogurtowo-krabowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jogurtowo-krabowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

26

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

260 osób wydrukowało

Pobierz pdf

861 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

4 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe pokrój w paski.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 1

Krok 2

Ogórka umyj, przetnij wzdłuż na cztery części i usuń pestki. Pozostałą część wraz ze skórką pokrój podobnie do paluszków krabowych.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę, kukurydzę odcedź, a szczypiorek posiekaj.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, jogurtem i startym serem.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i podawaj z grzankami. By wzmocnić smak sałatki, możesz dodać kilka kropel soku z cytryny oraz tabasco.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka jogurtowo-krabowa Sałatka jogurtowo-krabowa

Owoce morza, warzywa i jogurt w jednym daniu? Jak najbardziej! Przygotuj niezwykłą sałatkę jogurtowo-krabową i przekonaj się, że to połączenie smaków zasługuje na najwyższe uznanie. Surimi, czyli paluszki krabowe będące głównym składnikiem sałatki, kupisz w niemal każdym sklepie spożywczym czy supermarkecie. Możesz wybrać surimi mrożone, w zalewie lub pakowane próżniowo. Najlepiej zdecydować się na paluszki w formie przeznaczonej do bezpośredniego spożycia, a więc zapakowane lub z zalewy. Nie trzeba ich podgrzewać, ani przyprawiać. Wystarczy, że pokroisz je w cienkie paski i dodasz do dania, a pełen przypraw sos sałatkowy zrobi swoje. Do przygotowania pysznej, jogurtowo-krabowej sałatki wykorzystaj jeszcze świeżego ogórka, kukurydzę z puszki i czerwoną cebulę. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać także posiekany szczypiorek i parę kropel sosu tabasco. Pyszności!