Pizza kebabowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza kebabowa

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

5 plastrów

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

sos:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Pizza kebabowa - Krok 1

Krok 2

Przygotuj farsz do pizzy: pokrój mięso kurczaka w paski, włóż do miski, dodaj3 łyżki oleju i dokładnie całość wymieszaj. Następnie mięso z kurczaka usmaż na patelni grillowej dodaj przyprawę Knorr kebabe, smaż 3 min.

Pizza kebabowa - Krok 2

Krok 3

Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Pizza kebabowa - Krok 3

Krok 4

Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je z miski na blachę i za pomocą wałka uformuj okrągły krążek do pizzy ok. 28 cm, podwyższ lekko brzegi ciasta aby sos nie wypłynął. posmaruj ciasto sosem pomidorowym, posyp posiekaną kapustą pekińską, na wierzch ułóż usmażonego kurczaka o smaku kebabu i obłóż plastrami sera salami. Pizzę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni z termoobiegiem i piecz ok. 15 minut.

Pizza kebabowa - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos czosnkowy do posmarowania pizzy: wymieszaj w miseczce opakowanie sosu dołączonego do Knorr fixu kebab z sosem czosnkowym, dodaj 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego, wszystko wymieszaj za pomocą łyżki . Gdy pizza jest gotowa, pokrójją w ćwiartki , wyłóż na talerzu i posmaruj sosem czosnkowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mini calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej