
Składniki
40 dekagramów
1 sztuka
5 plastrów
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
sos:
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2
Przygotuj farsz do pizzy: pokrój mięso kurczaka w paski, włóż do miski, dodaj3 łyżki oleju i dokładnie całość wymieszaj. Następnie mięso z kurczaka usmaż na patelni grillowej dodaj przyprawę Knorr kebabe, smaż 3 min.

Krok 3
Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 4
Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je z miski na blachę i za pomocą wałka uformuj okrągły krążek do pizzy ok. 28 cm, podwyższ lekko brzegi ciasta aby sos nie wypłynął. posmaruj ciasto sosem pomidorowym, posyp posiekaną kapustą pekińską, na wierzch ułóż usmażonego kurczaka o smaku kebabu i obłóż plastrami sera salami. Pizzę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni z termoobiegiem i piecz ok. 15 minut.

Krok 5
Przygotuj sos czosnkowy do posmarowania pizzy: wymieszaj w miseczce opakowanie sosu dołączonego do Knorr fixu kebab z sosem czosnkowym, dodaj 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego, wszystko wymieszaj za pomocą łyżki . Gdy pizza jest gotowa, pokrójją w ćwiartki , wyłóż na talerzu i posmaruj sosem czosnkowym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej