Chińszczyzna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińszczyzna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
363 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

80 gramów

0.5 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka na drobne paski, następnie wlej sos sojowy, posyp posiekanym imbirem i czosnkiem. Odstaw na pół godziny.

Chińszczyzna - Krok 1

Krok 2

Cebulę, paprykę i kapustę pekińską pokrój w paski.

Chińszczyzna - Krok 2

Krok 3

Mięso wraz z marynatą wrzuć na bardzo dobrze rozgrzany tłuszcz.

Chińszczyzna - Krok 3

Krok 4

Po kilku minutach smażenia, jak mięso się przyrumieni dodaj warzywa i dalej wszystko smaż.

Chińszczyzna - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj w 300 mililitrami wody.

Chińszczyzna - Krok 5

Krok 6

Do potrawy wlej Fix, dodaj również zielony groszek. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj posypane kiełkami.

Chińszczyzna - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Natalia Stępień

    Natalia Stępień , 29.01.2019

    Nie myślałam ze to będzie smakować jak z restauracji .. a jednak !! Kocham ten przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Spoko przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - ChińszczyznaChińszczyzna

Dziś na obiad zaserwuj smaki z Dalekiego Wschodu – szybką i pełną smaku chińszczyznę. Dobrze doprawione kawałki kurczaka w towarzystwie chrupiących warzyw to podstawa dania. Nie obejdzie się także bez jednej z najważniejszych przypraw w kuchni azjatyckiej, jaką jest sos sojowy. Dodaj go to pokrojonych piersi kurczaka, dopraw posiekanym czosnkiem i imbirem, a powstanie idealna marynata do potraw chińskich. Z warzyw proponujemy paprykę, zielony groszek i oczywiście kapustę pekińską. Jeśli masz pod ręką kiełki soi lub fasoli, marchew i cebulę – nimi również możesz wzbogacić danie. Pokrojone w słupki warzywa smaż razem z kawałkami kurczaka na dobrze rozgrzanym oleju lub oliwie z oliwek. Chińszczyznę podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Możesz ją udekorować kawałkami papryczki chilli. Rewelacja!