
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
80 gramów
0.5 sztuki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka na drobne paski, następnie wlej sos sojowy, posyp posiekanym imbirem i czosnkiem. Odstaw na pół godziny.

Krok 2
Cebulę, paprykę i kapustę pekińską pokrój w paski.

Krok 3
Mięso wraz z marynatą wrzuć na bardzo dobrze rozgrzany tłuszcz.

Krok 4
Po kilku minutach smażenia, jak mięso się przyrumieni dodaj warzywa i dalej wszystko smaż.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj w 300 mililitrami wody.

Krok 6
Do potrawy wlej Fix, dodaj również zielony groszek. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj posypane kiełkami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chińszczyzna
Dziś na obiad zaserwuj smaki z Dalekiego Wschodu – szybką i pełną smaku chińszczyznę. Dobrze doprawione kawałki kurczaka w towarzystwie chrupiących warzyw to podstawa dania. Nie obejdzie się także bez jednej z najważniejszych przypraw w kuchni azjatyckiej, jaką jest sos sojowy. Dodaj go to pokrojonych piersi kurczaka, dopraw posiekanym czosnkiem i imbirem, a powstanie idealna marynata do potraw chińskich. Z warzyw proponujemy paprykę, zielony groszek i oczywiście kapustę pekińską. Jeśli masz pod ręką kiełki soi lub fasoli, marchew i cebulę – nimi również możesz wzbogacić danie. Pokrojone w słupki warzywa smaż razem z kawałkami kurczaka na dobrze rozgrzanym oleju lub oliwie z oliwek. Chińszczyznę podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Możesz ją udekorować kawałkami papryczki chilli. Rewelacja!