Wyśmienite meksykańskie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite meksykańskie naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

6 sztuk

0.75 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zmiksuj razem z mąką, jajkiem, szczyptą soli i mąką kukurydzianą. Wymieszaj ostrożnie z wodą mineralną i odstaw ciasto na ok.30-40 minut.

Krok 2

W tym czasie posiekaj cebulę w piórka, natomiast paprykę i cukinię pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Wymieszaj warzywa razem z czerwoną fasolą, dodaj zalewę i dopraw do smaku. Wymieszaj ze szczypiorkiem.

Krok 4

Z ciasta smaż cienkie naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5

Przełóż placki mieszanką warzywną i ułóż ciasno w naczyniu do zapiekania, możesz oprószyć żółtym serem.

Krok 6

Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 7

Wyśmienite meksykańskie naleśniki podawaj na gorąco z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite meksykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej