
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
6 sztuk
0.75 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zmiksuj razem z mąką, jajkiem, szczyptą soli i mąką kukurydzianą. Wymieszaj ostrożnie z wodą mineralną i odstaw ciasto na ok.30-40 minut.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulę w piórka, natomiast paprykę i cukinię pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Wymieszaj warzywa razem z czerwoną fasolą, dodaj zalewę i dopraw do smaku. Wymieszaj ze szczypiorkiem.
Krok 4
Z ciasta smaż cienkie naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Przełóż placki mieszanką warzywną i ułóż ciasno w naczyniu do zapiekania, możesz oprószyć żółtym serem.
Krok 6
Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 7
Wyśmienite meksykańskie naleśniki podawaj na gorąco z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej