Marchewka z groszkiem oprószana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z groszkiem oprószana

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować w ,, mundurkach marchewki. Ostudzone obrać i pokroić wzdłuż na paski w drobną kostkę . W garnuszku rozpuścić masło . Wlać wodę. Wkruszyć kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr - zagotować. Odsączyć groszek i włożyć razem z marchewkę do garnuszka. Wymieszać. Wsypać pokrojoną melisę . Oprószyć zasmażką .Wymieszać .Zagotować .

Krok 2

Doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z groszkiem oprószana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej