Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
10 dekagramów
15 dekagramów
5 dekagramów
15 dekagramów
1 łyżka
3 łyżki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, odparować obrać. pokrój w kostkę.
Krok 2
zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion cielęcy Knorr.
Krok 3
Dymkę oczyścić umyć, drobno posiekać. Paprykę osączyć z zalewy i pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w plastry.
Krok 4
Wszystkie składniki dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. natkę pietruszki posiekaj.
Krok 5
Bulionem zalać ziemniaki, odstawić na 30 minut do nasiąknięcia.
Krok 6
Musztardę wymieszać z octem, dopraw pieprzem i cukrem, następnie stopniowo wlewać do niej olej. Do sałatki dodać sos i pietruszkę, ostrożnie wymieszać.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej