Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

10 dekagramów

15 dekagramów

5 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżka

3 łyżki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, odparować obrać. pokrój w kostkę.

Krok 2

zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion cielęcy Knorr.

Krok 3

Dymkę oczyścić umyć, drobno posiekać. Paprykę osączyć z zalewy i pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w plastry.

Krok 4

Wszystkie składniki dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5

Bulionem zalać ziemniaki, odstawić na 30 minut do nasiąknięcia.

Krok 6

Musztardę wymieszać z octem, dopraw pieprzem i cukrem, następnie stopniowo wlewać do niej olej. Do sałatki dodać sos i pietruszkę, ostrożnie wymieszać.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej