
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować sos mieszając wodę z olejem i sosem w proszku. Spróbować i doprawić do smaku cukrem .Odstawić na 15 minut by sos się przegryzł.
Krok 2
Sałaty umyć- osuszyć .Pomidora pokroić w drobną kostkę. Obrać mandarynkę , podzielić na cząstki i pokroić usuwając błonki. Wymieszać z sałatą.
Krok 3
Bezpośrednio przed podaniem polać sałaty sosem i zamieszać.
Krok 4
* u mnie w mieszance były : frisee, radicchio, roszponka i escarole
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej