
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
5 sztuk
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać pieczarki odkroić nóżki i zetrzeć na drobnej tarce. Tak przygotowane nóżki obsmażyć na maśle. Dodać pietruszkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Nadzienie nałożyć na spody kapeluszy i obtoczyć w jaku i bułce. Całość smażyć na maśle
Krok 3
Sałatę opłukać i liście porwać na kawałki.
Krok 4
Pomidora obmyć, sparzyć i pokroić na ósemki,
Krok 5
Na talerz wyłożyć kolejno sałatę, pomidory, pieczarki. Całość polać sosem. Można też dodać drobno pokrojone grzanki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej