Szybka sałatka na grilla z prażonymi migdałami-VIDEO
średnie
549 osób zapisało
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z naturalnym jogurtem i majonezem.

Krok 2
Na suchej patelni upraż migdały.

Krok 3
Do salaterki przełóż gotowy mix sałat, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, na wierzchu rozsyp wykrojone cząstki pomarańczy i grejpfruta. Całość polej dresingiem i posyp uprażonymi na patelni migdałami.


Dobra rada:
Wykrawając cytrusy zbierz sok i dodaj go do dresingu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka na grilla z prażonymi migdałami-VIDEO
Owocowa sałatka to oryginalny sposób na wzbogacenie dań z grilla – nie tylko podkreśli ich smak, ale sprawi, że będą apetyczniej prezentować na talerzu. Jej głównym składnikiem są pomarańcze i grejpfruty, podzielone na niezbyt duże cząstki. Warto wcześniej zniwelować ich gorzkawy smak, usuwając ostrym nożem błonki i białe części miąższu. Do salaterki nałóż dowolny miks sałat – sprawdzi się np. w wersji z rukolą i radicchio. Dodaj do niej pokrojone cytrusy i podzielone na połówki pomidorki koktajlowe, a całość polej dressingiem. Przygotujesz go, mieszając błyskawiczny włoski sos sałatkowy w proszku z majonezem i gęstym jogurtem naturalnym. Możesz także wlać do niego odrobinę świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy. Wierzch sałatki posyp uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Serwuj z dodatkiem białego pieczywa lub grzanek przyrządzonych z pokrojonej w skośne kromki bagietki. Do jakich dań pasuje według Ciebie ta szybka sałatka na grilla? Swoimi sugestiami koniecznie podziel się w komentarzu.