
Składniki
200 gramów
1 puszka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i przełożyć do miski.
Krok 2
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Pomidory i ogórek pokroić w większą kostkę. Koperek drobno posiekać.
Krok 4
Kukurydzę, oliwki czarne i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy. Oliwki pokroić w plasterki.
Krok 5
Ser feta pokroić w kostkę.
Krok 6
Wszystkie składniki przełożyć do miski z makaronem i dokładnie wymieszać.
Krok 7
Sos sałatkowy grecki wymieszać z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Odstawić na 15 minut.
Krok 8
Po tym czasie sos wymieszać z całością i odstawić na 15 minut. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej