Koktajl krewetkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl krewetkowy

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyć i obrać pozostawiając ogonki. Smażyć na maśle z czosnkiem. Ostudzić, kilka krewetki z ogórkami pozostawić do dekoracji, z reszty usunąć ogonki i pokroić na mniejsze części. Awokado, ogórek i sałatę pokroić. Wszystkie składniki umieścić w misce.

Krok 2

Przygotować sos: w misce wymieszać ketchup, majonez, chrzan i jogurt, dodać chili, paprykę słodką w proszku, sok z cytryny i sól do smaku.

Krok 3

Do pokrojonych warzyw dodać sos, dokładnie wymieszać. Napełniać szklane słoiczek ozdobne lub kieliszki. Udekorować całymi krewetkami nabitymi na wykałaczkę. Przed podaniem dobrze schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z tortilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej