
Składniki
250 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
2 szczypty
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyć i obrać pozostawiając ogonki. Smażyć na maśle z czosnkiem. Ostudzić, kilka krewetki z ogórkami pozostawić do dekoracji, z reszty usunąć ogonki i pokroić na mniejsze części. Awokado, ogórek i sałatę pokroić. Wszystkie składniki umieścić w misce.
Krok 2
Przygotować sos: w misce wymieszać ketchup, majonez, chrzan i jogurt, dodać chili, paprykę słodką w proszku, sok z cytryny i sól do smaku.
Krok 3
Do pokrojonych warzyw dodać sos, dokładnie wymieszać. Napełniać szklane słoiczek ozdobne lub kieliszki. Udekorować całymi krewetkami nabitymi na wykałaczkę. Przed podaniem dobrze schłodzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's do kanapek
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej