Sałatka z komosą ryżową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z komosą ryżową

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

1

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

90 gramów

100 gramów

60 gramów

30 gramów

1 opakowanie

35 gramów

50 gramów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ryżową gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowuję sos sałatkowy Knorr tak jak zeleca producent.

Krok 2

Papryki kroję w słupki, mozarellę kroję w kostkę. Składniki łączę z roszponką, rukolą i bazylią.

Krok 3

Warzywa łączę z kaszą i mieszam z sosem sałatkowym.

jedz.pysznie

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej