Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

heart
250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

353 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

336 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

2 sztuki

12 sztuk

4 łyżki

32 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj warzywa. Sałatę osusz, porwij na mniejsze kawałki i włóż do miski.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Pomidora oraz ser mozzarella pokrój w drobna kostkę. Oliwki przekrój na pół.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej, suchej patelni.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne paprykowo-ziołowy według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem oliwy z oliwek, soku z cytryny i wody.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki dodaj do miski z sałatą, polej zawartość sosem i dokładnie wymieszaj. Na wierzch posyp nasiona słonecznika.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: wapnia, witaminy A, potasu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z sosem paprykowo-ziołowymSałatka z sosem paprykowo-ziołowym

Fit sałatka z sosem paprykowo-ziołowym to zdrowy sposób na przekąskę między śniadaniem a obiadem. Kolorowa, chrupiąca i pełna świeżych warzyw, z pewnością zadowoli swoim smakiem nawet te osoby, które na co dzień rzadko sięgają po tego typu dania. Jest szybka w przyrządzeniu, nie musisz obierać ani gotować poszczególnych składników. Zacznij od umycia i porwania sałaty na mniejsze kawałki, a następnie pokrój w drobną kostkę pomidor i kulki mozzarelli – możesz także użyć wersji w dużym kawałku, zachowując odpowiednie proporcje. Dodaj oliwki, najlepiej zielone, ale jeśli wolisz czarne, możesz dokonać zamiany – obydwie wersje mają taką samą kaloryczność. Pestki słonecznika upraż, aby stały się złociste, bardziej chrupiące i uzyskały lepszy smak. Uważaj jedynie, by ich nie przypalić – wystarczy podgrzewać je krótko. Na koniec przyrządź pyszny sos paprykowo-ziołowy według instrukcji na opakowaniu. Gotowa fit sałatka będzie dobrze smakować jako przystawka lub dodatek do obiadu. Spróbuj koniecznie tej zdrowej przekąski!